This is the end of my feet.

Mina fötter är väldigt döda just nu. Till och med begravna. Nästan.

Smarta lilla jag skulle träffa Carin i stora staden igår vid två på eftermiddagen. Det var 25 grader och stekande solsken. Så jag sätter på mig mina nya romarsandaler som jag aldrig hade haft på mig förut, samt ett par svarta strumpbyxor. Redan när jag stod vid Plattan och väntade på Carin gjorde det ont. Det blev ju inte bättre kan man ju inte påstå. Mina fötter är helt svullna idag och jag har jättestora värmeblåsor under fotsulorna. Kul det ska bli att springa på idrotten i morgon, inte.


Vi gick runt och kollade lite i affärer, och sen gick vi och åt på Ki-Mama

Pömsig eller så.

Klockan är halv elva, är faktiskt inte en sådan nattuggla, så börjar bli halvtrött nu.
Orkar verkligen inte skriva någonting intelligent nu. Men var ledig från skolan idag, så jag drog till stan och shoppade. Det blev en jättefin kjol från Monki (kan posta bild sen) och två skivor på Bengans (Glasvegas Limited Edition med Live DVD och Two White Horses debutskiva). Bengans var allmänt drygt och hade inte Snow Patrols live DVD Live At Somerset House 2004. Drygt alltså. Vilket betyder att jag kommer behöva beställa den från det ännu drygare cdon.com.

Åkte till Hrönn på eftermiddagen och red en sväng, tänkte kanske uppdatera lite om det i morgon, alltså that is om jag har tid och orkar.





IS THIS A SIGN?
Har nämligen tänkt gå på Where The Action Is i flera veckor nu, eftersom det är i Stockholm.
Men det är pissigt dyrt så därför bestämde jag mig för att strunta i det.
Men nu har det gått och bokat Joshua Radin så nu har jag verkligen en anledning till att gå.
Och jag har inte råd = stort misslyckande.

Nä, nu ska jag sussa, pusss :*

Regnig torsdag.

Jag är en sådan person som alltid tar några dagar på mig att vänja mig vid vädret, så därför klädde jag på mig kjol, strumpbyxor, linne, kofta och ballerinaskor när jag skulle till skolan i morse. När jag väl brydde mig om att titta ut genom fönstret så spöregnade det, såklart. Min tur alltså. Så enorm.

Skolan var lugn idag, hade bara två lektioner. Först hade jag tyska, vi hade en tävling (lite likt Jeapordy) och mitt lag vann. Vi vann en påse Toblerone som vi delade mellan oss. Sedan hade vi matte, där vi bara hade genomgång vid tavlan.

Jag hann slänga i mig lite (äcklig och unken) pastasallad innan det var dags att rusa till bussen. Och det stank grillad kyckling hela vägen hem dessutom, seriöst, vilken normal person beger sig in på en buss med en kyckling? I alla fall så när jag kom hem låg det en lapp på bordet, från pappa, och han skrev att han inte skulle hinna handla middag idag, så jag fick laga åt mig själv av någonting av det som fanns hemma. Problemet är, dock, att vi inte har någonting hemma över huvud taget. Jag funderar på att koka lite nudlar och äta det med stark sås, men jag vet inte. Oj, vilken spännande måltid jag kommer få.

Nu ska jag bara fortsätta med det jag håller på mig; kolla på Bilddagboken och lyssna på musik!

New Music Express!

Tänkte försöka börja med det här varje vecka. Alltså nämna några band som är nya (i alla fall för mig) så att ni personer där ute i cyberspace får lite ny trevlig musik. Ska för övrigt försöka hindra mig från att skriva om mer än fem band per gång.

Okay, here we go!



Athlete





Athlete är ett indie rock/alternative rock band som bildades i London 1999. De har hittills släppt tre skivor (den fjärde kommer i juli i år), och är verkligen värda att pröva lyssna på. Deras ljud är jag helt kär i, speciellt eftersom om man är en Oasis-nörd (som jag råkar vara) så känner man igen ljudet lite grann.


Starsailor




Starsailor bildades i Wigan, England 2000 och spelar britpop. De har släppt fyra album och turnérar runt för fullt, med lite tur hittar även de hit till Sverige.


The Pigeon Detectives



Bildades i Leeds, England 2002. De har släppt två album, och är lite "tyngre" än resten av artisterna jag har tipsat om här! De spelar alternative rock.


Thirteen Senses



Är från Cornwall och bildades 2001. De spelar pianodriven musik, inte helt olik The Frays musik!



Air Traffic




Från Bournemouth, England, spelar alternative rock. De bildades 2005 och har släppt ett album.


Aj sa knät (igen)

Börjar bli urtrött på mitt knä! Idag skulle vi springa på idrotten, och redan efter ungefär fem steg eller så började det göra ont som sjutton. Men den tjugonde juli blir det andra bullar! För då får nämligen Ida en gelékudde att ha i skon, tillsammans med smärtstillande och antiinflammatoriskt, det tackar vi för!

Idag i skolan var det annars lugnt, hade två lektioner; idrott och naturkunskap. På naturkunskapen skrev jag prov, det kändes lätt men problemet är om provet känns lätt att skriva brukar jag alltid få lite sämre resultat, hm...Men om jag skriver G+ på det provet har jag VG i betyg, vilket verkligen skulle vara bra. Men sen kanske det inte är jordens undegång ifall jag skulle få G på kursen, för G är det i alla fall. Aja, nog pratat om skolan.

Det blev (som ni kanske märker eftersom ni läser detta, och givetvis noterar när detta inlägg postades) ingen Hrönn idag, och likaväl är väl det, eftersom jag är trött! Det blir på fredag istället (då är jag ledig från skolan). Jag ska åka in på förmiddagen/dagen och köpa lite skivor (de som jag nämnde tidigare) och sedan bege mig ut till Hrönn tänkte jag. Och inget landet den här helgen, det tackar vi för!

Hade inte riktigt någon större lust att posta idag eftersom jag är så trött. Nu ska jag göra det jag gör bäst; skriva, läsa och lyssna på musik (inte allting samtidigt dock ;)).

Vilse på Långholmen.

Har precis kommit hem från orienteringen på Långholmen, puh! Jobbigt? JA! Varmt? OM DET VAR! Gick ni vilse? Inte några jätteproblem faktiskt! Jag var den självutnämnda ledaren, och det gick väldigt bra om jag får säga det själv, vi hade alla rätt, trots den lite halvdåliga tiden på 1.25 h (rekordet var 18 minuter).

När jag skulle åka till orienteringen stannade inte bussen vid Hornstull, utan först vid Högalidsgatan, så det blev till att gå. Väldigt lyckat, eftersom mitt lokalsinne är ungefär lika med oexisterande. Men som tur var var några tjejer som går frisör i trean på samma buss som jag, så jag följde efter dem och hittade så småningom fram till Långholmen.

Efter orienteringen gick jag upp på Västerbron, hittade stället där Anders förmodligen hoppade ifrån. Stod där, rörde texterna folk hade skrivit på räcket, tittade på utsikten och tittade ned på vattnet. Lyssnade på Västerbron med Laakso, No Time For Us och Shorline med Broder Daniel när jag stod där. Väldigt vemodigt måste jag säga. Svårt att hålla tillbaka tårarna.

När jag hade stått där ett tag gick jag tillbaka och tog bussen till Hornstull. Från Hornstull tog jag röda linjen till Liljeholmen, tvärbanan från Liljeholmen och till sist pendeltåget från Årstaberg (förortsbarn, why yes.).

Nu är min kära pappa och köper pizza, medan jag sitter här i sunkiga gamla shorts och lyssnar på Maxïmo Park och The Thrills.

Kvällen kommer ägnas åt naturkunskap pluggande, ska även titta på tv (Ugly Betty & Desperate Housewives) och så ska jag se om jag orkar/hinner läsa ut Stephen King's Det.

Ja, ich liebe Musik hören.

Ni som läser min blogg borde vid det här laget ha förstått att musik är en av huvudanledningarna till att jag överhuvudtaget lever. Det finns ingenting jag älska mer än att lyssnar på min iPod på relativt hög volym när jag åker kollektivt. Jag började lyssna på musik när jag var runt 12 eller 13 tror jag. Innan dess hade jag aldrig något större intresse av musik. Då när ni läser det här kanske ni får några frågor som ploppar upp i huvudet. Jag ska försöka besvara alla frågor som ni kan tänkas komma med.

- Vilka var dina första favoritartister?
Mina allra första var pinsamt nog James Blunt, t.A.T.u. samt Kelly Clarkson. Det är vad jag vill minnas i alla fall. Och Red Hot Chili Peppers (de enda jag lyssnade på innan jag var tio ;))

-Vad fick dig att börja lyssna på den musiken du gillar idag?
Jag var stenhårt inne på poppunk ett tag. Mina favoritartister när jag gick i sjuan var Simple Plan, Green Day, Good Charlotte och Fall Out Boy. Och Nirvana. Sedan blev det My Chemical Romance, det bandet som har betytt mest för mig någonsin. Och Avenged Sevenfold, Panic At The Disco, The Used och Simple Plan igen.

-Vad lyssnar du på idag?
I dagsläget blir det väldigt mycket brittiskt, och lite svenskt. I alla fall just nu. Jag älskar Coldplay, Glasvegas, Snow Patrol, Oasis och sådana band. Gillar även Kent och Broder Daniel. Och jag höll på att glömma Morrissey och The Smiths, vilket skulle vara synd om jag lyckades glömma dem, då de verkligen är helt underbart bra!




Musik jag måste lyssna på:
Stereophonics
Starsailor
Thirteen Senses
Boy Kills Boy

Aj sa knät, och så lite annat.

Hade stavhopp på idrotten idag. Intressant, tänkte jag och peppade som sjutton. Men mitt knä ville inte riktigt vara med i leken...(den helvetes kroppsdelen svullnade upp och jag kunde knappt stå på benet! Jättebra, verkligen....) så det blev till att cykla träningscykel på gymmet (vilket inte fungerade i slutändan heller, eftersom knäet bråkade även då).

Efter skolan sprang jag på Zaga påväg hem från skolan (eller, ja, jag HOPPADE genom luften och landade på henne, och hon blev livrädd, minst sagt!) Vi satt vid min dator, lyssnade på musik på Youtube, samt tittade på bilder från Snow Patrol konserten (och längtade tillbaka, en vecka sedan ju!).

Nu har Zaga begett sig hemåt, jag sitter här ensam och känner mig allmänt skabbig (svettades som en dåre påväg hem från skolan i bussen, varmluft sprutade ut från alla möjliga hål, jag lovar och svär högtidligt att det var minst 30 grader inne i bussen!). Så det blir en snabb sväng in i duschen för mig nu, sedan ska jag öva på en låt till musiken (Öppna Landskap, snälla stryp mig långsamt?!). Sen ska jag se till att läsa ut Det av Stephen King, har bara drygt femtio sidor kvar. Sen blir det Cityakuten (sista säsongen, har inte riktigt bestämt mig om det är bra eller dåligt att en sådan långkörare ska gå i graven, men oh well.)

Lite saker som händer den här veckan:
* Tisdag: Orienteringsdag på Långholmen, börjar 13.00.
* Onsdag: Naturkunskapsprov (IG, mycket?), kanske rida Hrönn (vi får se, om jag lyckas kontakta Emma ;))
* Torsdag: Denna dag slutar jag klockan 12 pga inställd historia!
* Fredag: Ledig! (en extra anledning till att sova extra länge, trevligt!)
* Lördag: Träffa Carin! Wiiiiiiiiiiiiiie och så vidare, blir åsm!
* Söndag: Slappa -znark-


Just det, jag glömde att nämna att jag får pengar på onsdag!!! Då blir det shopping för hela slanten (eller, ja, så långt man kommer på 700 :-)

Detta ska inkasserar fer sure:
* Glasvegas Limited Edition Skiva, inklusive DVD 189 :-
* Snow Patrol Live at Somerset House 109 :-
* Two White Horses debutskiva 149 :-
Vill egentligen ha A Hunder Million Suns, men vet inte om jag har råd och/eller ork att köpa den denna månad!
De där tre skivorna kommer gå på 447 :- vilket betyder att det här blir ytterligare en fattig månad, but oh well!

Spindel! Eller historian om hur Ida nästan fick en hjärtattack.

Alla som känner mig vet hur hemskt rädd jag är för alla typer av småkryp. De är håriga, har för många ben, saknar ben helt, bits, stinker, och framförallt KRYLLAR. Så fort jag ser en bild på en myrstack på tv börjar det krypa ned för ryggraden på mig. Spindlar är en insekt som jag, likså så många andra individer här i världen, är mycket rädd för. Eller mycket rädd kanske är fel uttryck. Så fort jag ser en spindel fryser min kropp ihop, och jag känner hur ett skrik formas i halsen, men det hinner aldrig riktigt komma ut genom munnen innan jag hinner hindra mig själv från att skrika.

Igårkväll på landet, bäddade jag upp sängen och kände att jag inte riktigt orkade tända lampan ovanför huvudänden på sängen, och beslöt mig därför för att bädda upp i mörkret. Någonting som jag verkligen inte borde ha gjort. Jag kröp i alla fall ned under täcket, drog täcket över mig och kände hur någonting med alltför många ben började krypa på min kropp.

Jag stelnade till, slängde av mig täcket och tände lampan. På min mage satt en stor jävla spindel, från ben till ben kan den säkert ha varit från 5 till 10 cm, det är lite svårt att bedömma avstånd när man är livrädd. Jag insåg snabbt att jag hade tre val; slå ihjäl spindeln, släppa ut spindeln i naturen igen, eller gripas av panik. Jag slår i regel inte ihjäl spindlar (vidskeplig? ja!), och att dela säng med en mosad spindel kanske inte heller är så trevligt. Släppa ut spindeln var inte riktigt ett alternativ, röra den äckliga varelsen var det minsta jag ville göra just då!

Jag gjorde alltså det som kändes mest logiskt för stunden; hoppade en halvmeter rätt upp i luften, slängde iväg täcket, skakade på mig som en hund som skakar av sig vatten och skrek som en galning; "MAMMA DET ÄR EN ASSTOR SPINDEL I MIN SÄNG!" Sedan rusade jag ut i vardagsrummet, och tvingade pappa att bege sig in på spindeljakt i mitt sovrum. Han hittade såklart inte den stackars spindeln (som förmodligen satt ihopkrupen livrädd i något hörn vid det laget) och som den fegisen jag är, vägrade jag att sova därinne. Så min pappa fick snällt finna sig i att sova i min (extremt obehagliga och smala säng) medan jag kröp ned bredvid mamma i dubbelsängen, på tryggt avstånd från spindeln!


Nu ska jag äta middag, tills vi ses nästa gång; slå inte ihjäl några spindlar, vill verkligen inte ha mer regn nu!

// Ida

Landet, regn, avsky.

Sitter på landet, i ett sketet litet hus som stinker plastmatta, och försöker uppdatera min blogg med hjälp av ett mycket trögt trådlöst internet (3 ska vara snabbaste trådlösa internet som finns? Jo man tackar!) Lyssnar på The Reindeer Section (mycket bra indieband, ni borde lyssna på dem!) och tittar på regnet som envist smattrar mot rutan....Attans! Och jag som hade storslagna planer på att vara ute och fota idag, men de gick väl i stöpet, dem med....

Hrönn gav mig värsta träningsverken igåf, bajshäst!

Ledig torsdag!

Jeppjepp, och det här är vad jag har gjort/ska göra idag!

Jag har varit i Farsta med mamma & pappa. Fick lite pengar av mamma (tack!). Blev en brun/gul/lila blommig kjol från Vero Moda, supersöt! Blev också en plånbok med rosett från Wedins, och tre pack hårspännen (blommiga och guldiga, vita rosetter, svarta rosetter) från HM. Jag har också laddat ned trevlig musik (lagligt) från last.fm. och pluggat naturkunskap.

Ska också plugga tyska och musik idag. Packa en väska (åker till landet i morgon), och tydligen baka en banankaka (mamma sa att jag skulle det)

Men vi hörs!

Dagens irritationsobjekt:

  • Varför i hela fridens namn FÅR MAN INTE HA MED SIG KAMEROR IN PÅ MORRISSEY?! Och nej, jag syftar inte på system/långzoomkameror, utan bara vanliga, små kompaktkameror! Lycka till säger jag till arrangörerna, varenda kotte har ju kamera på mobilen nuförtiden för bövelen!
  • Varför måste Snow Patrol spela en festival i Holland samma dag som Coldplay spelar här? Jag lovar att SP hade varit förband åt CP om det inte hade varit för den där festivalen!
  • Varför köpte inte jag biljett till U2 i Göteborg?
  • Varför kan jag inte hitta "nördglasögon" någon stans?
  • Varför hittar jag aldrig en bh som passar?
  • Varför har HM aldrig vanliga, svarta strumpbyxor?
  • Varför har jag aldrig pengar?

Oh GOD, Ida bloggar.

Så, tänkte försöka det här med blogg igen. Kommer inte bli dagliga inlägg, eller särskilt intressanta, men skit samma, har fått höra från flertalet håll att jag ska börja blogga igen, so here I am!

Är fortfarande hög från Snow Patrol-konserten i måndags! Oh great, it was awesome indeed.

Gary, du får min förstfödda, okej?

RSS 2.0