I Still Remember

Jag sitter och lyssnar på I Still Remember med Bloc Party och tycker att det är en himla bra låt! Så läser jag detta om låten:

"  [Can we call it a gay love story?] Yeah, but is it a love story? It's one person longing for somebody they can't really have. But it's not consummated. It's not a mutual thing. ...
This is probably a contentious issue, but I swear that I could always see [male homosexual attraction] in people, in the way that guys would need to be touching other guys. You could see there was something they couldn't say aloud. And I saw it when I was at school. And I guess I Still Remember is an attempt at trying to confront that. ... I know from my own experiences a lot of heterosexual boys had feelings or experiences when they were younger. And that's not really ever spoken about, that un-spoken desire. ...
Not two gay boys ... but the idea of two straight boys having an attraction, or there being an attraction that's unspeakable - that was the idea of that song.  "

Folk som säger att slash inte förföljer mitt liv vet inte vad de pratar om!

Trötter

Är väldigt hängig idag av någon anledning. Orkar egentligen inte göra allt som jag måste!

Jag har redan varit i stallet, dött av värmen, handlat på ICA Maxi och solat lite, och snart kommer min gudmor också!

Sommar

Nu är verkligen sommaren här, solen steker från en klarblå himmel och inte ett moln i sikte! Trevligt, förutom det faktumet att jag ska rida hela helgen och att tvinga på sig helskor och ridbyxor samt hjälm i denna värme är inte så jättetrevligt.

Är precis hemkommen från stranden, där vi låg och stekte i ett par timmar. Kommer såklart bli kräfta i morgon igen, hehe. Det är hemskt när man inte kan ha på sig kläder utan att det gör ont någonstans. Men så får det väl bli när man är skandinavier!

Och ikväll är det Fringe, jippi! Jag älskar verkligen den serien, och den är en utav de få serierna som jag verkligen följer.

Morrissey

Min första konsertrescension postad här tror jag!

I alla fall, jag kom till Hovet runt sju, min plats var läskigt högt upp (ja, jag är höjdrädd).

Efter inte ett så långt tag började förbandet, Doll and The Kicks, som var från Brighton, att spela. Jag var ganska nöjd med dem, lite snuttegull sådär. Hade nog gillat dem mer om de hade haft en manlig sångare. Jag har nämligen rätt svårt för tjejer som sjunger.

Sen kom Morrissey, måste faktiskt säga att det är svårt att tro att han är lika gammal som min pappa. Det var riktigt drag i honom, för det mesta. Älskar hans scenpersonlighet, när han fjollar omkring i skjortor med volanger på.

+ med konserten: mycket The Smiths, och bra The Smiths! First of The Gang To Die är bra också!

- med konserten: för kort!!, för mycket från nya plattan, Life is A Pigsty.


Totalt: 7/10 förtjänar han

Far



Sitter och lyssnar på Regina Spektors nya album på Spotify. Jag måste nog säga att det låter väldans lovande! Har bara lyssnat på två låtar ännu, men hittils verkar det vara lika bra som Begin To Hope. Läste en skivrescension idag i DN, och även de kritiska bastarderna uppskattade Reginas nya. Nu skulle en biljett till Hultsfred sitta fint, Regina spelar som sagt där.

Idag ska jag på Morrissey och borde egentligen sitta och peppa honom, men det är verkligen inte en Morrissey dag idag! Det är soligt och glatt och bara bra, inte en djup tonårsångest-dag. Äsch äsch.

Engines

Tänk er tanken; ni sitter i ett bäckmörkt rum, den enda ljuskällan som finns är det blåaktiga skenet som datorskärmen utsöndrar. Allt är tyst, det enda som överröstar din musik är knattrandet från tangentbordet. Om du skulle dra ut hörlurarna från öronen skulle ljudet av tystnad möta dina öron. Du lyssnar på Snow Patrol, vilket råkar vara ett utav dina favoritband. Du lyssnar på texterna, ler lite och känner dig trygg. Du blir också översköljd av en våg nostalgi från konserten, vilket är en sådan lycklig känsla att du kan leva på den i flera månader, år till och med. Du råkar slå ut med handen, och välter ett tomt glas. Svär lite tyst för dig själv, och ler åt tanken att ingen jobbig vuxen ska storma in och be dig att 'vårda ditt språk'.

Det är den situationen jag befinner mig i just nu. Nu är jag jädrans lycklig. Jag tror nog att sena kvällar är min nya favoritid på dygnet.


Bjuder på en bild på Snow Patrol <3 18nde maj, ta mig tillbaka <3

White Lies are coming to town!

Glömde bort att skriva att White Lies (som är förband till Coldplay) kommer hit för en egen konsert den fjärde november! Dock ska de spela på Berns, vilket kan bli ett problem eftersom det oftast är 18-årsgräns där. Men det ska jag nog överlista på något sätt!


Häftig kräfta, eller nåt

Igår blev det sängen ca halv tolv, trevlans att lägga sig 'tidigt' för en gångs skull! Blev sömn till åtta på morgonen, då hade resten av famlijen redan begett sig till diverse arbeten!

Så jag gick upp, klädde på mig och åt frukost. På förmiddagen tittade jag på ett avsnitt av Band of Brothers, och en film (Mannen utan öde, en ungersk film om förintelsen, se den!!). Sedan läste jag lite samtidigt som jag slängde in en djupfryst pizza i ugnen. Efter lunch smsade Malin mig, och vi träffades i centrum. Hon fick sina biljetter till Green Day och Muse, och jag fick mina (pappas egentligen) 1100 kronor!

När jag kom hem sen var pappa hemma, han hade slutat för dagen. Vi bestämde oss för att åka till Flaten och bada och sola. Vattnet var ganska varmt, simmade i kanske tio minuter och solade senare för hela slanten. Vilket jag inte borde ha gjort, för nu är jag helt kräftröd, och speciellt i ansiktet! Hoppas verkligen att det har lagt sig till i morgon.

Nu ska jag hämta ett par strumpor och sen ska jag läsa mer fanfiction!

-

Verkar bli en sen kväll idag igen! När man sitter här med trevlig musik och myser finns det ju ingen anledning till att gå och lägga sig, eller hur?! Måste bara kila iväg och hämta fleecefilten snart, mina fossingar fryser.

Så jädrans skönt med två, helt ångestfria dagar. Herregud, det är nästan så att jag börjar sakna äckelångesten! Jag har levt med skiten sen jag var tolv, det kanske är dags för den att ge sig av nu? Skulle kännas rätt trevligt. Men ändå ganska ovanligt eftersom den styr mitt liv totalt. Men jag har fortfarande PMS helvetet att gnälla på, så mitt gnäll kan jag garantera er att ni inte slipper!

Jag ska försöka röra mig härifrån innan klockan ett, eventuellt läsa en bok till två, och det tar alltid minst en timme för mig att somna, och senast tre vill jag sova i natt!

I morgon blir det en lugn dag, Malin ska komma över med pengarna som hon har lånat mig och hon ska få sina konsertbiljetter också (till Green Day och Muse). Jag tänkte passa på att försöka få lite färg också om det är sol ute i morgon, kanske sola på Flaten? Det låter lockande. Måste försöka övertala pappa!

Nu ska jag som sagt hämta fleecefilten och sen ska jag läsa en jättebra fanfic serie som jag är inne i! Och förmodligen prata med Zaga lite eller något!


Ikväll är det dessa män på repeat som gäller! Gary, Nathan, Paul, Jonny, Tom <3

Friendly Fires

Köpte ett album med Friendly Fires, mycket trevligt band!


Hemma igen

Hemma igen från stan. Fick ett trevligt sms av Zaga runt tolv som undrade om jag ville träffa henne i stan. Det ville jag, och jag träffade henne vid Plattan. Det blev de vanliga affärerna, Sandys, Presstop, Bengans, Serieboden, Comics Heaven och Seven Eleven innan vi slog oss ned på bryggan vid Gamla Stan.

Trevligt, förutom att mina fötter dog av skavsår och hetta.



Natt

God i morgon! Ja, det är ju faktiskt morgondagen nu! Klockan är tio över tolv!

Nu ska jag lyssna klart på Glass Of  Water - Coldplay, sedan blir det sängen!

Langar en till bild på finaste männen, puss puss!


Without you it's a waste of time

Sitter här framför datorn, klockan är halv elva = nattångesten borde ha huggit tänderna i mig redan. Men det har den inte, gud så wonderful! Det är skönt att bara kunna sitta här under en fleecefilt, lyssna på Coldplay och mysa fullt ut.

Dagen idag har dock inte varit så händelserik, jag har bara duschat, kollat på tv, läst fanfiction, lyssnat på musik och läst lite i min bok sedan jag uppdaterade senast. Jag hade planer på att komma i säng innan klockan ett i natt, för jag ska eventuellt jobba i morgon, och tjäna pengar. Och då måste jag börja klockan nio = jag måste upp halv åtta för att hinna i tid. Icks. Ids egentligen inte, vet inte ens om jag ska till mammas jobb. För Malin fyller femton, och jag ska få mina pengar av henne!

Men som sagt, inte senare än ett i alla fall. Eller vafalls, två kanske. Absolut senast två. Ska inte sitta här och dra till fem igen, usch nej.

Jag måste göra någonting med mitt liv, pronto!


Det är mina män det <3 Och Moses är en otroligt fin sång <3

Shoo!

Nu är jag hemma igen från landet!
Åker tillbaka på måndag (inte i morgon, utan veckan efter).
Slå mig en pling om någon vill ses, okej!


Kärlek

Jag måste vara den mest misslyckade tonårstjejen i världshistorien, för jag vill inte ha kärlek. Inte just nu. Mitt liv skulle inte fungera om jag hade en pojkvän. Jag är nämligen sämst på att bry mig om andra personer, speciellt personer som står mig väldigt nära. Eller, det är klart att jag bryr mig jättemycket, men jag har extremt svårt för att visa det, och när jag väl visar vad jag känner är det alltid försent. Jag antar att jag är ganska speciell, och antagligen inte den lättaste människan på jorden att älska precis. Jag är alldeles för självisk för att någon ska behöva stå ut med mig. Den typ av killar som jag lättast faller för finns inte ens i min närhet, inte på riktigt.

Ge mig en lagom nördig indiepoppare med stuprörsjeans, kofta, glasögon, kofta, bra musiksmak och töntiga intressen. En person jag kan älska alltså. Men sådana finns bara i min fantasi. Och då lever jag hellre utan killar.


En liten fundering

(Känner att det här borde postas under 'nattsvammel' men klockan är lunch nu så)

Någonting jag aldrig har begripit mig på är människor som gnäller på att de är uttråkade och inte kommer på någonting att göra. Snälla människor, har ni ingen fantasi eller? Det finns ju alltid hur mycket som helst att göra! Läs en bok! Åk in till stan! Fotografera! Ta en promenad! Vad som helst, sluta gnäll bara!

Ge mig musik, internet och ett äpple, och jag är nöjd

White Lies

Sitter på landet nu, det är midsommar men det bryr jag mig inte ett dyft om. Jag är inte speciellt svensk av mig, och svenska högtider brukar oftast leda till obehag för mig (alltså, att behöva sitta i ett trångt hus som stinker plastmatta och trycka i sig alldeles för mycket mat tillsammans med diverse släktingar skulle jag kunna klara mig utan).

Så, därför tänker jag hellre blogga om att White Lies blir förband åt Coldplay i Stockholm. Det gillar jag verkligen, älskar White Lies och har gjort det sedan jag hörde dem för första gången i januari!




Seegt

Det börjar bli mörkt redan, mitt rum ligger i halvdunkel. Det beror visserligen på den totalt mulna himlen och regnet som smattrar mot rutorna, men ändå. Den här sommaren har varit kass hittills. Jag lyssnar på Coldplay och känner mig lite depp. Förstår inte varför, eftersom jag lyssnar på gladaste skivan och allt. Jag har ont i magen. Det suger. Jag måste packa. Och duscha med. Gissa vad? Det suger.

Jag vill inte åka till landet i morgon, verkligen inte, det är ganska värdelöst att sitta där. Men nästan ännu mer värdelöst att sitta här. Vad skulle jag göra hemma ändå? Hänga i stan? Nja, inte riktigt tror jag.

Jag vill på festival. Ta mig till en festival! Den som ger mig en biljett till Roskilde eller Way Out West får en puss på kinden!

2009: albumsläpp

Album jag längtar efter:

* Far - Regina Spektor (23 juni)
* Mikas obetitlade album (juli)
* Humbug - Arctic Monkeys (24 augusti)
* No More Stories - Mew (25 augusti)
* The Resistance - Muse (14 september)
* Boom, Blast and Ruin - Biffy Clyro (september)
* Coldplays obetitlade album (november)
* Obetitlat album av The Bravery (obestämt datum)
* Obetitlat album av Avenged Sevenfold (obestämt datum)
* Obetitlat album av Editors (obestämt datum)
* Obetitlat album av The Last Shadow Puppets (obestämt datum)
* Obetitlat album av My Chemical Romance (obestämt datum)
* Obetitlat album av Panic At The Disco (obestämt datum)
* Obetitlat album av Radiohead (obestämt datum)
* Obetitlat album av The Strokes (obestämt datum)

Music: A - Z

Skriv ned ett band på varje bokstav från A till Z:

A
venged Sevenfold
Broder Daniel
Coldplay
Death Cab For Cutie
Elliott Smith
Franz Ferdinand
Glasvegas
Håkan Hellström
Iron Maiden
Jason Mraz
Kasabian
Libertines (the)
Muse
Nada Surf
Oasis
Placebo
Q -
Radiohead
Snow Patrol
Travis
U2
Verve (the)
Wombats (the)
X -
Young Dubliners (the)
Zebrahead

Fast i IKEA land

Idag har jag varit med pappa på ICA Maxi i drygt en och en halv timme och köpt midsommarmat. Jag blir alldeles klaustrofobisk av så många människor på ett och samma ställe, och alla har mer eller mindre panik och slåss över den billiga potatisen. Det som förvärrar situationen ytterligare är att alla är svenskar (gud ja, vad patriotisk jag är).

Idag ska jag bara packa saker till landet, vi åker som sagt dit i morgon.

Moz

Morrissey om en vecka ju!


Svammel á la natt


(eh så här söt kan man vara i infraröd, klockan tre på morgonen när man egentligen skulle göra något vettigare än att sitta framför datorn och gripas av grym ångest av okänd anledning)

Jag har kommit på att mitt liv skulle vara grymt mycket bättre om det verkligen var som i mina drömmar. Om allting bara var bra skulle jag slippa denna grymma ångest som oavbrutet gnager någonstans i magtrakten och får mig att bara vilja begrava mig under täcket med Broder Daniel eller Coldplay och aldrig mer komma ut. Ibland är ångesten så stor att jag har lust och bara that's it, dra utomlands liksom, slippa skiten och eländet här och få leva det gulliga lilla popparlivet som jag drömmer om, och har drömt om så länge jag kan minnas. Man kan få börja på ny kula, ingen annan vet vem du är, du kan liksom bygga en valfri personlighet. Plus att britter är coolare än svenskar, that's facts for sure.
Om nattångesten skulle kunna lägga sig någon gång, så skulle jag kunna gå och lägga mig med. Men jag vill inte sova med värsta ångesten, det blir inte bra för någon part. Varken mig eller min sönderstressade mage.
Coldplay ger mig ro just nu, lugnar ned alla stressade tankar som far runt i hundra kilometer i timmen i min skalle. Chris röst får mig att bli lugn. Plus att det är en liveversion också. Puss puss.
Hoppas nattångesten lägger sig innan fyra. Är ganska trött på att få två eller tre timmars sömn på grund av bajsångest.

Händelsefulla två dagar, my dears

Det kommer en ordentlig update senare, men nu blir det duschen för min del

Mr Lightbody

Grattis på 33års dagen Gary Lightbody <3<3


Dagens skivfynd

Drog som sagt in till stan en snabbis, och detta var vad jag fick med mig hem: (kanske är värt att nämna att albumen kostade 59 :- styck, vilket blev 238 för fyra 8D tack Bengans liksom)



Hart hört andra Bright Eyes album förut, de har varit jättebra, men har dock inte lyssnat på detta ännu.





Moi favoritalbum av Håkan, trevligt att jag hittade det för en sådan billig penning också!





Har aldrig hört The Kooks förut, men de ska tydligen vara snuttegull indiepop, och det gillar jag!





Hört bandet förut, är väldigt bra till och med, men har inte hört skivan!



Nu väntar jag på att Zaga ska komma, hon är i centrum och köper goooodis!

Monday - en molnig dag

Nu är det äntligen uppehåll! För första gången på över två dygn, woho! Och ännu mer woho är att Broder Daniel dokumentären Broder Daniel Forever kommer visas på SVT i november! Samt att den kommer ut på DVD i december, det betyder att jag slipper åka till Uppsala för att se den.

Idag ska Zaga sova här, men innan det ska jag åka till ICA Maxi med pappa och köpa diverse gottigheter. Vi ska också hyra filmer, Twilight blir det i alla fall, kanske någon mer. Jag ska även på ett litet äventyr in till stan direkt efter lunch, ska se om man kan införskaffa några bra skivor.

Zaga skulle komma vid fyra eller fem, så jag måste vara hemma senast då...Vet inte om jag hinner blogga någonting mer idag, och om jag inte gör det får vi höras i morgon istället!

Gary Lightbody

En jävligt bra anledning till varför jag älskar mannen:

"It might help if we were photographed falling out of bars at 3 A.M. with models. I've met a few models, but I've never woken up with one. Fact is, I'm Irish, and like the British, we weren't born naturally sexy. I'm skinny, but not the way prince is skinny. I'm six-foot-three - I look like a flagpole wearing a T-shirt. If there's a hot girl in our dressing room. she's probably talking to Pablo, our bass player. He's genuinely sexy. And the name Pablo doesn't sound very Irish."


Spöregn

Igår när jag gick och la mig, vid halv tolv, spöregnade det. När jag vaknade vid åtta i morse spöregnade det fortfarande. Seriöst, ska hela det här lovet regna bort eller? Jag är fortfarande helt kritvit för att det är så dåligt väder att man aldrig kan vara utomhus!

Idag, verkar det bli som hela familjen ska åka till Kungens Kurva, vi ska ju som sagt köpa en teve. Och sen vill jag gå på IKEA också...

Det snurrar i min skalle

Idag träffade jag Fredrik. Tågen gick inte som de skulle, så vi fick sitta och vänta på perrongen i en halvtimme. Sedan blev det att gå i spöregn till Ki-Mama från Odenplan. Vi åt sushi, jag tog en mellan vegetariskt, han en stor nigiri (tror jag att den hette). Efter maten tog jag in Fredrik på en 7Eleven och gav honom en yoghurtglass.


Kalla händer och ännu kallare fötter



Jag langar en bild på New York's skyline på grund av ingen anledning alls. Klockan är tio, och jag ska inte träffa Fredrik (Åke) innan halv fem, så det känns som om dagen kommer bli väldigt lång och seg idag. Jag vill egentligen åka till IKEA och kolla på lite saker till mitt rum men har ingen som kan sjutsa mig dit och jag, som är lat som vanligt, orkar inte åka dit själv. Skulle liksom få åka till Huddinge och byta buss där, och det skulle ta jättelång tid. Men vi ska kanske åka och kolla på en tv senare idag, eftersom vår gamla mer eller mindre har gått sönder.

Jag kommer säkert komma på någonting vettigare att göra senare idag, men just nu tänkte jag bara sitta här och lyssna på Glasvegas demoinspelningar och läsa lite fanfiction eller något.


Friday I'm in love.

Ni har ju redan fått ganska många inlägg av mig idag, men här kommer lite mer specifikt om hur dagen var!

Först blev jag väckt av mamma (igen), fast idag var det först vid åttatiden jag behövde gå upp. Sedan satt jag vid datorn och lyssnade på musik till lunch. Efter lunch följde jag med mamma och jobbade idag igen. Jag känner hur värdelös min lön är, jag arbetade från halv tolv till halv tre och jag tjänade ynka 100 :-. Men det är ju bättre än ingenting i alla fall. Jag skulle ändå bara skriva ut bilder från datorn, vilket i och för sig inte var så ansträngande. Efter jobbet småsprang jag hem i spöregn och dog nästan av mina superhala skräptygskor från Din Sko eller Skopunkten alternativt någon liknande affär. Väl hemma satte jag mig framför datorn med Coldplay i hörlurarna och tog det lugnt, eller "sunka" som pappa kallar det. Efter middagen städade jag mitt skrivbord (första gången sedan sportlovet, woho!) och nu sitter jag här. Igen. Med Coldplay. Igen.

Det blir kanske Broder Daniel filmen ändå, med Madde. Vi ska eventuellt åka till Uppsala och se den, wosh!

Nu blir det i alla fall duschen för min del, sen ska jag kolla på tv. Eller, ja, inte innan 22.00 när My Name Is Earl börjar.

I morgon ska jag och Fredrik (Åke) äta middag på Ki-Mamas i stan. Kanske blir det IKEA på dagen också, vi får se!

Broder Daniel gör mig besviken!



Och filmen ska inte spelas på bio i Stockholm. Skjut mig tack!

Nämen kolla en till lista!

Snodd av Linnea förövrigt.


Lovar du att vara ärlig? Varför skulle jag inte?

Du heter: Ida Lundell

Smeknamn:
Inget, men min imbacill till mamma har bestämt sig för att kalla mig Myllan -___-

Låt som när du är ledsen sörjer till?
 Oj vad svårt, men om jag är ledsen och känner mig depp lyssnar jag på Broder Daniel eller Elliott Smith eller Death Cab For Cutie kanske. Om jag verkligen vill bli glad lyssnar jag på Coldplay eller Kent eller Markus Krunegård.
 
Vem behöver du mest just nu? En kille som inte bryr sig om utseendet skulle sitta fint!

Vad tror folk om dig? Ingen som helst aning faktiskt, men jag kan tänka mig att många tycker att jag är hopplöst töntig.

Vad säger du för att imponera på någon? Ingenting speciellt faktiskt, ska man gilla mig ska man gilla mig för att jag är lite speciellt, och därför väljer jag att inte bygga upp en mask runt mig.

Hur imponerar man på dig? Man är positiv, dampar inte på att jag pratar extremt mycket och så ska man gilla lite småtöntiga saker :D

Brukar du skratta för dig själv? För mycket faktiskt! Och det värsta är att jag gör det överallt, typ på tåg och bussar och sånt också....
 
Var bor du? Trångsund

Trivs du där? Jorå, men jag skulle gärna vilja bo närmare stan!

Äger du några converse? Fyra par :D (äkta alltså) Ett par svarta, röda, blåa, och ett par grårandiga

Sprit, cider, vin eller öl? Cider (helst alkoholfri) eller läsk! Är inte någon stordrickare precis.

Är du allergisk i mot något? Penicilin och tvättmedel/parfym, pollen och vissa färgämnen

Nästa mål i ditt liv? Gå ned i vikt nu i sommar skulle vara fint

Hur svarar du i mobilen? Halloj, *random bröhl*, eller Hej det är Ida beroende på vem som ringer

Vem ringde du senast? Zaga
 
Vad sa den du senast pratade med i telefonen?
Vi pratade om när hon ska sova hos mig :D

Antal timmar sömn inatt: fem eller sex tror jag (gick och lade mig alldeles för sent, gick upp för tidigt)

Sov du ensam? Ja

Brukar du komma i tid? alltid faktiskt

När mår du bra?
 när jag kan sitta för mig själv någonstans och lyssna på bra musik <3
 
När blev du fotad senast? hm, när träffade jag Zaga senast? i tisdags I guess
 
Hur känner du dig nu? trött på grund av vädret, småseg pga för lite friskluft, glad för jag har Muse underbara musik i öronen :D

Vad saknar du? Zaga, Carin, Fredrik (som jag faktiskt ska träffa i morgon!), Emma, många fler jag inte orkar rabbla o.o
 
Favoritdryck på morgonen? kaffe

Rakar du benen? ja när min grej har laddning <//3

När brukar du oftast gå och lägga dig? skoldagar klockan tio, annars allting från tio till fyra
 
Är du blyg? när jag pratar med folk jag inte känner, annars inte
 
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? vet inte faktiskt

Är du nöjd med ditt liv? just nu är det väl rätt okej

Vad gör du imorgon?
kanske åker till Ikea, träffar Fredrik och käkar sushi

Vad är det värsta du vet?
 idrott, tystnad, naturkunskap
 
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?
beror på hur mycket pengar jag har! men försöker alltid att spara i alla fall hälften

Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Henrik Berggren är väl en rätt bra förebild, men Chris Martin är ännu bättre, för han varken dricker, röker eller knarkar

Har du bra vänner? mina vänner ja, men mina kompisar är det väl lite sämre med

Vad använder du för shampoo? head and shoulders, den blåa
 
Vad är det finaste du fått? biljetten till coldplay den 18de september 2008 :D

Speciell dag du minns?  Coldplay konserten, eller Snow Patrol konserten

Hur gammal är du? 17

Gröna eller röda äppeln? Gröna

Vem ringer du när du är arg/ledsen?
jag pratar aldrig med någon då

Gillar du golf? det är värdelöst!

Vilken tid gick du upp idag:? halv sju tror jag

Har du sovit i din egna säng inatt? ja

Har du strumpor på dig nu? strumpbyxor

Är det okej att gråta? men visst

När grät du senast? senaste gången jag kollade på Broder Daniel dokumentären, which I assume was yesterday

Vad skulle du göra om du vann en miljon?
 shoppa en massa onödigt stuff, åka utomlands :D sen får man väl spara lite också
 
Bär du glasögon eller linser? nej men vill ha glasögon med vanligt glas i :(

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder?
absolut inte, har inte ens märkeskläder :(

Har du piercing?
öronen

Vill du ha barn? inte i dagsläget

Vill du gifta dig? kanske om jag hittar någon jag vet att jag kommer kunna leva tillsammans med

Solar du ofta? gillar inte att sola så mycket, för varmt ju :(

Är du bra på att laga mat? jag är totalfail. jag brände min pizza tidigare idag :(

Är du musikalisk? haha nej. men jag kan spela piano though

Vad äter du helst när du ser på film? grönsaker och dipp

Bor dina föräldrar tillsammans? jepp

Är du morgon- eller kvällsmänniska? jag måste nog säga morgon, för jag är alltid satans grinig på morgonen

Vilken ögonfärg har du? gröna

Biter du på naglarna? har inte gjort det på drygt en månad nu

Röker du? usch nej. :c

I brist på annat.

Nu ska jag langa lite bilder på mina favoritartister tänkte jag! (Ja, jag har jättetråkigt, och ja, jag väntar på att få gå till jobbet). Ni som kan gissa vilka det är vinner ett oändligt förråd av kakor! (Numren som kommer är bara för att ni ska ha lättare att kommentera.)

1. (om ni inte kan de här är ni dåliga!)




2.




3.
(han som står längst till höger är grymt vacker på tal om ingenting)





























4.




5.




6.




7.




8.

Jobbig dag.

Min dag idag såg ut så här: jag gick ju och lade mig vid halv tolv igår, somnade ett och blev väckt av min kära moder som travade in i mitt rum halv sju på morgonen och gjorde diverse ljud till jag vaknade. Bli väckt halv sju första dagen på sommarlovet är inte så trevligt som det låter, kan jag lova. Hon ville ha hjälp av mig i alla fall på hennes jobb, och sagt och gjort, där var jag klockan åtta på morgonen. Kom hem efter en utmattande arbetsdag klockan fyra, och 200 kr rikare. I morgon blir det till att arbeta igen då, dock börjar jag först halv elva.

Nu ringer det! hörs mer i morgon!

Kväll i Trångsund.

Nu är klockan 22.53 och jag känner att mina planer att sitta uppe halva natten inte är så jättelyckade kanske. Så jag borde stänga av dumburken och gå och lägga mig. Det verkar vara en fysiskt omöjlighet för mig att sova längre än till åtta på morgonen, i alla fall i början på lovet. Och därför blir mitt sömnbehov lidande och gör att jag går omkring och mår bajs i flera dagar efter. Plus att det skulle vara kul om jag var relativt pigg i morgon bara därför att. Jag ska bara sitta hemma och dega men i alla fall.

Jag har varit och ätit på restaurangen i alla fall. Verkligen supergott! Jag tog en pasta alla carbonara och drack en cola med extra citron till. Till efterrätt blev det en blandning av italienska glassar, och det gillar vi.

Nä nu ska jag bara lyssna lite mer på dessa män innan jag går och knyter mig!



ses i morgon antar jag! note to self: se till att skriva i bloggen när jag vaknade. Kan bli intressant att se, med tanke på att mamma börjar aptidigt (läs halv sju i morgon bitti).

Bara en låt till, sedan sängen! (Lost@ Live at The United Center, Chicago! Mycket bättre än albumversionen!)

Det ultimata tråkandet fortsätter

1. Hur gammal är du om fem år? 22
2. Vem var den sista du träffade? Förutom min familj? Folket i skolan på skolavslutningen!
3. Hur lång är du? 175 cm
4. Vilken var den senaste film du sett? Click
5. Vem ringde du senast? Pappa
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Jag vet att du inte har några pengar så att du kan svara, men mamma sa att det går bra om du sover här nästa vecka :P", och det var till Zaga.
7. Vad är dagens planer? Sitta här ett tag till, äta middag i stan, vara uppe seeent <3
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms, hatar att prata i tele.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Sambo
10. När såg du senast din mamma? Någon timme sen (då jag senast lämnade mitt rum :P). Hon satt framför datorn i sitt rum och var allmänt pottsorkig.
11. Vilken ögonfärg har du? Gröna
12. När vaknade du idag? Fem (tragiskt, men jag mådde pissilla)
13. Har du någon gång hittat en katt? Beror på 'hittat'? Min katt hade krypit in i ett skåp igår och då hittade jag honom :P
14. Vilken är din favoritplats? Konserter i mitt hjärta alltså!
15. Vilken plats föredrar du minst? Skolan ffs!
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? London såklart!
17. Vad skrämde dig som barn? Mörker, höjder, rulltrappor
18. Vem fick dig att skratta senast? Åke-mannen (shit jag har inte skrattat sen igår o.O)
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja, men jag äger vinylskivor ändå!
20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med
22. Hur många kuddar har du i sängen? Två
23. Hur många landskap har du bott i? 1
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Nej
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor :D mina fötter är alltid kalla <//3
26. Är du social? Ibland, ibland inte
27. Vilken är din favoritglass? all finsk kulglass, gud så gott!
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Köpa en massa skit jag aldrig skulle kunna annars, och åka till USA
29. Tycker du om kinamat? GOTT FFS
30. Tycker du om kaffe? Kaffe i mitt hjerta <3
31. Vad dricker du till frukost? Juice, kaffe, typ det...te ibland
32. Sover du på någon särskild sida? höger sida:P
33. Kan du spela poker? inte längre "/ mitt minne är <///3
34. Tycker du om att mysa? beror på med vem ;)
35. Är du en beroendemänniska? mer tvångsmässobeteendemänniska
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? näj, eller jo förresten!
37. Vill du ha barn? nej ffs :o
38. Kan du några andra språk än svenska? engelska, tyska, lite isländska :P
39. Har du någonsin åkt ambulans? nein
40. Föredrar du havet eller en pool? havet, så länge det inte finns sjögräs :o
41. Vad spenderar du helst pengar på? Skivor och konserter
42. Äger du dyra smycken? nej
43. Har du någon gång testat droger? räknas alkohol?
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? citrontuggummi
45. Vem är den roligaste människan du känner? ÅKE
46. Välj ett ärr på din kropp? det stora på knät
47. Vad har du för ringsignal? Viva la Vida - Coldplay
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? en tshirt sen jag gick i femman
49. Flirtar du mycket? nej
50. Vart togs din profilbild för din blogg? har nada profil, sir.
51. Kan du byta olja på bilen? no :o
52. Har du fått fortkörningsböter? har inte ens fått börja övningsköra för min fuckade pappa >__>
53. Vilken var den senaste bok du läste? Coming Out Under Fire: The Story of Gay Women and Men during WWII
54. Läser du dagstidningen? ja
55. Prenumererar du på någon veckotidning? nej
56. Dansar du i bilen? haha ska man det?
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? bandit
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? ett telefonnummer :P
59. När var du i kyrkan senast? flera år sen
60. Vilka personer utmanar du? Alla

Ingen klocka ringer mer!

Nu har jag sommarlov! Fast det känns inte så somrigt eftersom det duggregnar ute, himlen är mörkgrå och det är cirka tio plusgrader utomhus. Hm, hoppas det blir bättre snart! Eftersom det ändå är sommarlov!

Jag är väldans trött, så orkar inte uppdatera sådär jättemycket. Men betygen gick jättebra i alla fall! Fick två VG (naturkunskap och datorkunskap/ECDL) och åtta MVG (svenska, engelska, tyska, musik, matte, smahällskunskap, historia och religion) så jag är nöjd.

Mina världsbästa föräldrar ska bjuda mig på restaurant idag till middag! Det blir ett italienskt ställe på Katarina Bangata! Mycket trevligt säger jag bara, italienskt är supergott!

Nu lyssnar jag på Muse och funderar på om jag ska städa mitt rum nu eller inte....orkar egentligen inte, men stressar bara upp mig själv om jag sitter här utan att göra något speciellt.

Battle for the sun

Idag regnar det igen. Och i morgon är det skolavslutning. Första dagen på sommarlovet är på torsdag. Regnar det första dagen på lovet lovar jag att jag blir en eremit igen och begraver mig under mitt täcke med trevlig musik. Sveriges väder kan ta sig och brinna upp enligt mig. Oavsett årstid suger det alltid.

Igår började dagen med att jag och pappa åkte till Globen och köpte min Placebobiljett. Det var mycket trevligt, för nu är det spikat att jag ska få se mina män! Efter det åkte jag till Emma och hästarna, där en mycket pigg och lekfull Hrönn väntade på mig. Efter en dryg timmas ridtur stretchade vi hästarna innan vi släppte ut dem på betet igen, och sedan sjutsade pappa hem Emma innan vi åkte hem.

Jag hann precis sätta på datorn och lyssna på en låt eller två innan jag fick ett sms av Carin; "Fika, promenix runt stan?" Självklart tackade jag ja till det. Jag tog tåget in till stan och träffade Carin vid Medis-torget. Vi köpte dricka (Carin tog en iste, och jag en Café Cooler) innan vi tågade in på Gina Tricot på Götgatan för att kolla på kläder. Hittade finaste klänningen där, måste tvinga min mamma till Gina Tricot i helgen alltså! Sedan styrde vi kosan mot Söders höjder och tittade ut mot Stadshuset och Västerbron. Sedan blev det en liten promenad via Mariatorget tillbaka till Stockholms Södra, och jag åkte hem.

Idag ska jag in till stan och inhandla lite mat, fotografera och lämna tillbaka böcker på biblioteket.


EDIT: Glömde bilderna jag skulle lägga upp, so here they come!













Roadie #42 fick mig att tänka. (Med lite hjälp av Morrissey)

Jag sitter nu hemma i mitt rum och peppar lite av Morrisseys låtar inför konserten. Hans texter får mig alltid att (över?)analysera allting, och samtidigt som jag lyssnade på hans musik var jag inne och kollade på coldplay.com. Där såg jag det nya inlägget postat av Roadie #42. (Länk till den intresserade; http://www.coldplay.com/newsdetail.php?id=418) och jag blev alldeles tårögd när jag läste vad han hade skrivit.


Tänk hur otroligt lyckade Coldplay måste ha känt sig om de hade sett det som R#42 mfl såg. För bara några år sen var de bandet som åkte omkring i en överpackad van, och nu är de ett av världens största band, och även några av världens rikaste människor. Tänk vilken tur de måste ha haft att just de blev stora. Visst, det har talang, men det är det så många som har! Och dessutom, undrar vad som skulle ha hänt med dem om de inte hade blivit kända? Undra hur deras liv skulle ha sett ut i dagsläget?

Damn, Moz är inte bra för mitt psyke.

S-O-M-M-A-R (nästan)

Det börjar kännas riktigt somrigt! Trots att det är så kallt att tårna förvandlas till isbitar när man går ut, så går jag omkring i en rosarandig lite väl vågad sommarklänning, med håret utsläppt.

Sitta och lyssna på Snow Patrol är trevligt det med.

Det är sommarlov på onsdag.


Placebo

Dessa män kommer också till Stockholm, woho!


They are coming to town!

Två (relativt händelselösa) dagar har passerat sedan sist, de är knappt ens värda att nämna. Förutom att jag har fixat lite betyg sedan sist; MVG i svenska, engelska, musik och historia, VG i naturkunskap och kanske VG i idrott om jag är med mer nästa termin. Det tackar vi inte nej till minsan!


Sitter annars och lyssnar in mig lite på Muse, de kommer ju till stan! Närmare bestämt Hovet den 24de oktober. Ska jag gå? MEN OF COUSE!



                                                Muse


They spun a web for me.

Blir ett lite kortare inlägg idag då jag inte riktigt orkar!

Men dagen har bestått av: allmänt runtfailande i skolan, matte, basket på idrotten....men lyckades i alla fall fixa MVG i tyska!

RSS 2.0